У Житишту, у организацији Библиотеке „Бранко Радичевић“, Клуба књиге и уз подршку Туристичке организације Општине Житиште, 1. августа, одржани су 16. Књижевни маратон, и 6. Сусрет завичајних литерарних стваралаца Бачког Петровог Села, Ирига и Житишта. Учеснике и публику су поздравили Весна Ћук, директорка Библиотеке и Предраг Радаковић, председник Клуба књиге.

Пратећи програм овогодишњег маратона била је изложба слика са Ликовне колоније коју организује Културно просветна заједница Житиште. Изложбу је отворила Едит Сарка, директорка Култирно просветне заједнице, која је у свом обраћању говорила о значају ликовне уметности и о раду Ликовне колоније КПЗ-а Житиште. Публика је имала прилику да погледа и слике Данијеле Шупут из Житишта.
На 16. Књижевном маратону и 6. Литерарном сусрету Бачког Петровог Села, Ирига и Житишта стихове и афоризме су читали: Јово Вујичић из Равног Тополовца, Јоже Бренчич из Словеније, Марија Вујовић, Ђорђе Бранков и Светислав Травица из Бечеја, Станко Шајтинац, Перица Марков и Глорија Волф из Зрењанина, Борис Стапарац из Кикинде, Душан Милићев, Драгутин Видачић, Велемир Грубачки, Предраг Радаковић, Душанка Прибишић, из Житишта.
Књижевни маратон су помогли Културно просветна заједница Житиште, ЈКСП „Екос“, „ДМ ПЛАСТ“ Житиште, Гвожђара „ДАНЕ 023“ Торак, Штампарија „Ситопринт“ Житиште, Дрвара „ШУТИЋ“ Житиште, Мотел „MEAT TRADE“ Житиште.

Више фотографија можете погледати овде