Линкови
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас33
mod_vvisit_counterЈуче165
mod_vvisit_counterОве недеље685

ЗАВРШЕН 17. КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „БАНАТСКО ПЕРО“

 

У четвртак, 19. октобра, у Житишту, одржана је завршна свечаност 17. Књижевног конкурса „Банатско перо “Библиотеке „Бранко Радичевић“ и истоименог Клуба књиге. На завршној свечаности је представљен Зборник одабранх радова под насловом „Три боје светлости“. Своје виђење радова пристиглих на овогодишњи конкурс дали су чланови жирија, Виктор Шкорић, Аница Гарић и Драгутин Минић Карло.

Опширније...

 

ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА “БАНАТСКО ПЕРО”

 

Библиотека „Бранко Радичевић и Клуб књиге срдачно Вас позивају на завршну свечаност 17. Књижевног конкурса „Банатско перо“. Четвртак, 19. октобар 2017. године, 17:30 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“, Житиште, сала на спрату.

Програм:

17:30 Поздравна реч

17:45 Отварање изложбе слика Марка Пантелића из Банатског Вишњићева

18:00 Промоција зборника „Три боје светлости“. Говоре: Радивој Шајтинац, Аница Гарић, Виктор Шкорић, Драгутин Минић Карло и Весна Ћук.

Добродошли!

 

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАБОРАВА

У Библиотеци „Бранко Радичевић“, у четвртак, 14. септембра, представљена је књига Јаворке Маров Јоргован „Разоткривање заборава“. Књигу је објавила Библотека „Бранко Радичевић“ у јуну ове године, а штампала Штампарија „Ситопринт“ из Житишта. Рецензије за књигу су дали Борко Илин, књижевник из Румуније и Радивој Шајтинац, књижевник, потомак поморишких граничара из Шајтина, из румунског дела Баната. Корице је дизајнирала Људмила Шајтинац. О књизи су говорили ауторка, Јаворка Марков Јоргован, Радивој Шајтинац, Душан Милићев и Весна Ћук.

Опширније...

 

РЕЗУЛТАТИ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА „БАНАТСКО ПЕРО“ ЗА 2017. ГОДИНУ

Оцена корисника: / 1
ЛошеНајбоље 

На 17. Књижевни конкурс „Банатско перо“, стигло је 1158 радова од 176 аутора, 98 прича, 362 песме и 698 афоризама. Жири у саставу: Драгутин Минић Карло, Аница Гарић и Виктор Шкорић, одабрао је следеће радове, који ће бити објављени у Зборнику за 2017. годину:

 

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАБОРАВА"

 

Библиотека „Бранко Радичевић“ и Клуб књиге срдачно Вас позивају на представљање књиге РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАБОРАВА ауторке Јаворке Марков Јоргован. Четвртак, 14. септембар 2017. године, 11 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“. ДОБРОДОШЛИ!

 

У ЖИТИШТУ ОДРЖАН 16. КЊИЖЕВНИ МАРАТОН

 

У Житишту, у организацији Библиотеке „Бранко Радичевић“, Клуба књиге и уз подршку Туристичке организације Општине Житиште, 1. августа, одржани су 16. Књижевни маратон, и 6. Сусрет завичајних литерарних стваралаца Бачког Петровог Села, Ирига и Житишта. Учеснике и публику су поздравили Весна Ћук, директорка Библиотеке и Предраг Радаковић, председник Клуба књиге.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 22