Линкови
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас189
mod_vvisit_counterЈуче329
mod_vvisit_counterОве недеље189

ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА “БАНАТСКО ПЕРО”

 

Библиотека „Бранко Радичевић и Клуб књиге срдачно Вас позивају на завршну свечаност 17. Књижевног конкурса „Банатско перо“. Четвртак, 19. октобар 2017. године, 17:30 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“, Житиште, сала на спрату.

Програм:

17:30 Поздравна реч

17:45 Отварање изложбе слика Марка Пантелића из Банатског Вишњићева

18:00 Промоција зборника „Три боје светлости“. Говоре: Радивој Шајтинац, Аница Гарић, Виктор Шкорић, Драгутин Минић Карло и Весна Ћук.

Добродошли!

 

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАБОРАВА

У Библиотеци „Бранко Радичевић“, у четвртак, 14. септембра, представљена је књига Јаворке Маров Јоргован „Разоткривање заборава“. Књигу је објавила Библотека „Бранко Радичевић“ у јуну ове године, а штампала Штампарија „Ситопринт“ из Житишта. Рецензије за књигу су дали Борко Илин, књижевник из Румуније и Радивој Шајтинац, књижевник, потомак поморишких граничара из Шајтина, из румунског дела Баната. Корице је дизајнирала Људмила Шајтинац. О књизи су говорили ауторка, Јаворка Марков Јоргован, Радивој Шајтинац, Душан Милићев и Весна Ћук.

Опширније...

 

РЕЗУЛТАТИ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА „БАНАТСКО ПЕРО“ ЗА 2017. ГОДИНУ

Оцена корисника: / 1
ЛошеНајбоље 

На 17. Књижевни конкурс „Банатско перо“, стигло је 1158 радова од 176 аутора, 98 прича, 362 песме и 698 афоризама. Жири у саставу: Драгутин Минић Карло, Аница Гарић и Виктор Шкорић, одабрао је следеће радове, који ће бити објављени у Зборнику за 2017. годину:

 

Опширније...

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАБОРАВА"

 

Библиотека „Бранко Радичевић“ и Клуб књиге срдачно Вас позивају на представљање књиге РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАБОРАВА ауторке Јаворке Марков Јоргован. Четвртак, 14. септембар 2017. године, 11 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“. ДОБРОДОШЛИ!

 

У ЖИТИШТУ ОДРЖАН 16. КЊИЖЕВНИ МАРАТОН

 

У Житишту, у организацији Библиотеке „Бранко Радичевић“, Клуба књиге и уз подршку Туристичке организације Општине Житиште, 1. августа, одржани су 16. Књижевни маратон, и 6. Сусрет завичајних литерарних стваралаца Бачког Петровог Села, Ирига и Житишта. Учеснике и публику су поздравили Весна Ћук, директорка Библиотеке и Предраг Радаковић, председник Клуба књиге.

Опширније...

 

16. КЊИЖЕВНИ МАРАТОН У ЖИТИШТУ

Библиотека „Бранко Радичевић“, Туристичка организација Општине Житиште и Клуб књиге "Бранко Радичевић" срдачно Вас позивају на 16. КЊИЖЕВНИ МАРАТОН. Догађај ће бити одржан у уторак, 1. августа 2017. године у 19 часова у сали изнад библиотеке у Житишту. Добродошли!

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 22