Линкови
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас36
mod_vvisit_counterЈуче132
mod_vvisit_counterОве недеље168

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ СВЕШТЕНИК

Библиотека и Клуб књиге "Бранко Радичевић" из Житишта срдачно Вас позивају на промоцију књиге Ангелине Петровић СВЕШТЕНИК која ће се одржати  у четвртак, 18. јуна у 19 часова у Библиотеци у Житишту. О књизи говоре: Весна Ћук, Душан Милићев и ауторка.

ДОБРО ДОШЛИ !

 

ОБЈАВЉЕН КЊИЖЕВНИ КОНКУРС - БАНАТСКО ПЕРО 2015

БИБЛИОТЕКА И КЛУБ КЊИГЕ " БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" ЖИТИШТЕ ОБЈАВЉУЈУ Књижевни конкурс БАНАТСКО ПЕРО 2015. ЗА НЕОБЈАВЉЕНЕ ПРИЧЕ, ПЕСМЕ, АФОРИЗМЕ. Право учешћа на Књижевном конкурсу имају сви аутори који пишу на српском језику. Радови се примају до 20. августа 2015. године. Радове слати на адресу:

Библиотека БРАНКО РАДИЧЕВИЋ

Иве Лоле Рибара 1

23210 ЖИТИШТЕ

за "Банатско перо"

УСЛОВИ КОНКУРСА:

1. Прозаисти достављају до три (3) приче до 80 редова куцаног текста у два  примерка под шифром.

2. Песници достављају до пет ( 5) песама у два примерка под шифром.

3. Афористичари достављају до двадесет (20) афоризама под шифром.

Решење шифре са личним подацима, краћом биографијом, бројем телефона и адресом приложити уз радове у посебном коверту.

 

НАПОМЕНА:

l  приче и песме за децу, сатирична и хаику поезија се неће разматрати,

l  један аутор може конкурисати у сва три жанра- под истом шифром,

l  радови морају бити откуцани или одштампани,

l  радови приспели на Конкурс, се не враћају,

l  рукописи који не одговарају условима Конкурса неће бити прихваћени.

Жири, којег је именовао Организациони одбор, одабраће радове који ће бити објављени у Зборнику, а за најбоље радове ће ауторима ће бити уручене дипломе "Бело перо".

Промоција Зборника и додела Диплома ће бити у другој половини октобра 2015. године.

За сва обавештења можете се обратити на телефон 023/ 821-275.

Житиште, 1. јун 2015.

Директорка Библиотеке

Весна Ћук

Председник Клуба књиге

Предраг Радаковић

 

 

БИБЛИОТЕКА У ЖИТИШТУ ОБЕЛЕЖИЛА 53 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА И РАДА

Библиотека "Бранко Радичевић", која је основана 11. маја 1962. године, обележила је  53 године постојања и рада. Ова значајна годишњица обележена је у петак, 8. маја у ресторану "Парк". Позиву Библиотеке да присуствују овом значајном догађају одазвали су се Зоран Касаловић, председник Скупштине општине Житиште са сарадницима, Селимир Радуловић управник Библиотеке Матице  српске, Милан Бјелогрлић, директор ГНБ "Жарко Зрењанин", Светлана Маја Бабић, секретар друштвених делатности Општине Житиште, директорке житиштанских основних школа, представници месних заједница, директорке предшколске установе и КПЗ Житиште, представници Спортског савеза Општине Житиште, чланови Клуба књиге, Геронтолошког клуба из Зрењанина, директор ЈКСП "Екос", представници удружења грађана, Радивој Шајтинац, књижевник,  дугогодишњи чланови Библиотеке, поштоваоци књиге и лепе речи. Присутне је поздравио председник Скупштине општине Житиште Зоран Касаловић који је   указао на квалитетан и професиналан рад Библиотеке нагласивши да ова установа са правом заузима значајно место на културној мапи Баната, а и Србије. Управник Библиотеке Матице српске, Селимир Радуловић, је  поклонио Библиотеци 60 књига. Честитке Библиотеци, поводом јубилеја, упутили су Радивој Шајтинац, књижевник из Зрењанина и Мирко М. Далмација из Новог Сада. Директорка Библиотеке Весна Ћук је у свом обраћању, званицама указала на улогу и место Библиотеке "Бранко Радичевић", на резултате и успехе постигнуте у 2014. години  и  захвалила се оснивачу, Општини Житиште, ГНБ "Жарко Зрењанин", Матичном одељењу, основним школама, предшколској установи, КПЗ, месним заједницама, издавачким кућама, Штампарији "Ситопринт", клубу књиге, удружењима грађана, јавним предузећима, пријатељима и поштоваоцима књиге и Библиотеке на досадашњој сарадњи. Милан Бјелогрлић, директор ГНБ "Жарко Зрењанин", је похвалио рад Библиотеке "Бранко Радичевић" и истакао узајамну дугогодишњу и успешну сарадњу. У културно-уметничком делу програма обележено је 100 година од рођења Бранка Ћопића. Весна Ћук је беседом подсетила присутне на стваралаштво и живот Бранка Ћопића. Владимир Ћировски, ученик 5. разреда ОШ "Алекса Шантић" из Равног Тополовца је одрецитовао песму  "Мала моја из Босанске Крупе, а ученици 4. разреда са учитењицом Владиславом Савић су напаравили леп пано посвећен Бранку Ћопићу. Душан Милићев, књижевник, је прочитао своју песму под називом "Једноставно Бранку". У холу Библиотеке је постављена и изложба Бранкових књига, коју ће сви заинтересовани моћи да погледају током лета. У другом делу програма, о банатском бећарцу је говорио Стеван Бугарски из Темишвара, а учествовала  је и певачка етно група Основне школе "Свети Сава" из Врчина под вођством Миле Ђачић, мастера етномузикологије.

 

ПОЕЗИЈА СЕ ИПАК ПИШЕ!

БИБЛИОТЕКА  „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“, КЛУБ КЊИГЕ "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" И ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ

Срдачно  Вас позивју на књижевни сусрет  поводом обележавања Светског дана поезије

ПОЕЗИЈА СЕ ИПАК ПИШЕ!

Учествују: Јоже Бренчич из Словеније, Радивој Шајтинац, Саша Миливојев, и Маја Пандуров из Зрењанина, Аница Гарић из Српске Црње, Драгана  Томин,Миодраг Бркин из Кикинде, Душан Милићев, чланови Клуба књиге "Бранко Радичевић" из Житишта. Четвртак, 19. март 2015. године, 11 часова, ресторан "Парк" у Житишту

ДОБРО ДОШЛИ!

 

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ПЕСАМА "ТЕБИ" МИЛОША ГАЛЕТИНА

У Библиотеци "Бранко Радичевић" је представљена књига песама "Теби" Милоша Галетина из Новог Бечеја. Песника је представила директорка Библиотеке Весна Ћук. Поред аутора, у промоцији су учествовали и Срђан Бојић, вокал и Марко Галетин, гитара. Они су део групе "Складиште" који изводе и компонују музику на стихове Милоша Галетина. Нова књига Милоша Галетина је објављена у издању Градске библиотеке у новом Саду и "Тиског цвета" из Новог Сада крајем 2014. године. Рецензију је дао Мирослав Алексић, који за нови песнички рукопис каже да аутор "полазиште налази у рецепцији и естетици детињства, у простору невиности пре првих спознаја". Да "изгон из детињства као изгон из раја сучељава  песника са нескладима овог света". Он је за нову књигу песама Милоша Галетина "Теби" дао препоруку за објављивање "као још један сусрет са поезијом овог особеног песника". Публика је имала прилику да ужива у стиховима које је изузетно надахнуто говорио аутор и у слкадним тоновима гитаре Марка Галетина и певању Срђана Бојића, члановима групе "Складиште".

 

ПРОМОЦИЈА МИЛОША ГАЛЕТИНА - ТЕБИ

У среду, 4. марта 2015. године у 19 часова, у Библиотеци „Бранко Радичевић“, сала на спрату, одржаће се промоција књиге Милоша Галетина „ТЕБИ“ и концерт групе „Складиште“- акустик бенд. Улаз слободан!

ДОБРО ДОШЛИ!

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 20