Линкови
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас64
mod_vvisit_counterЈуче355
mod_vvisit_counterОве недеље64

НОВОГОДИШЊИ КЊИЖЕВНИ МАТИНЕ

 

Библиотека и Клуб књиге „Бранко Радичевић“ срдачно Вас позивају на 10. Новогодишњи књижевни матине. Среда, 26. децембар 2018. године у 11 часова у Библиотеци у Житишту.

Програм:

11:00 Отварање изложбе слика академске сликарке Рајне Круљ: „Портрети српских писаца“;

11:15 Представљање књиге Богомира Мијатовића „Памтите ме по пјесмама мојим-Душко Трифуновић“;

12:00 Песнички тренутак: Рајна Круљ, Аница Гарић, Биљана Димитријевић Мартинов, Милорад Мартинов, Драгиња Миловић, Глорија Волф, Радмила Стојановић, Борис Стапарац, чланови Књижевног клуба „Душко Трифуновић“ из Кикинде и чланови Клуба књиге „Бранко Радичевић“ из Житишта. Добро дошли.

 

Da li srce pamti?

Biblioteka „Branko Radičević“ i Klub knjige u četvrtak 13. decembra 2018. godine organizovali su književno veče na kom je predstavljana knjiga „Srpsko srce Johanovo“ autora Veselina Dželetovića. O knjizi su govorili Slobodan Rosić i autor. Osnova za pisanje romana bila je poema koja je ispevana 2006. godine, po istinitom događaju, o Nemcu koji nosi srce Srbina kidnapovanog na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Pogledajte prilog

 

Позивница, представљање књиге "Српско срце Јоханово"

 

Библиотека „Бранко Радичевић“ и Клуб књиге срдачно Вас позивају на представљање књиге „Српско срце Јоханово“ аутора Веселина Џелетовића. Четвртак, 13. децембар 2018. године, 18 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“ у Житишту. О књизи говоре: Слобoдан Росић и аутор. Добро дошли!

О књизи "СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО" Основа за писање романа била је поема која је испевана 2006. године, по истинитом догађају, о Немцу који носи срце Србина киднапованог на Косову и Метохији 1999. године.

Опширније...

 

ОДРЖАН КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ У БИБЛИОТЕЦИ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“

 

У Библиотеци „Бранко Радичевић“ је одржан књижевни сусрет на ком су представљене две песничке књиге: “Песмице“ Перице Маркова и „Матерњи језик“ Ненада Грујичића. Књига Перице Маркова “Песмице“ објављена је у издању „Бранковог кола“ и понела је престижну песничку награду „Стражилово“ за 2018. годину. Ненад Грујичић је истакао да је ова песничка збирка угледног српског песника Перице Маркова, тринаеста по реду, посвећена Бранку Радичевићу, то јест поезији самој и певању у матерњем језику. У лепоти музичке суспстанце језичког медијума, Марков проговара језиком савременог доба, са финим натрунима локалне лексике и звука, песничких кованица и нових речи. О књизи “Матерњи језик“ и Ненаду Грујичићу, говорили су Перица Марков и Весна Ћук. Перица Марков је надахнуто говорио о Грујичићевој поезији коју је назвао ванвременском, универзалном, која проговара матерњим језиком, али песничким матерњим језиком. Весна Ћук је представила Ненада Грујичића и његов књижевни рад. Песничка књига “Матерњи језик”, која је представљена у житиштанској Библиотеци, је четврто допуњено издање објављено поводом четрдесет година од штампања првог издања. Марков и Грујичић су говорили своје стихове и разговором са публиком представили своје књиге и своју поезију. Био је то још један леп књижевни сусрет у Библиотеци „Бранко Радичевић“ одржан у сарадњи са Клубом књиге.

 

БИБЛИОТЕКА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ НА МИНИСАЈМУ СРПСКЕ КЊИГЕ У ТЕМИШВАРУ 8-9. НОВЕМБАР 2018.

Библиотека „Бранко Радичевић“ ће и ове године учествовати на МИНИСАЈМУ СРПСКЕ КЊИГЕ у Темишвару, 8. и 9. новембра у оквиру 13. Дана српске културе у Темишвару. Библиотека ће се представити са публикацијама објављеним током ове године, али и са насловима објављеним претходних година. На штанду Библиотеке ће се наћи монографије насељених места, спортских клубова, установа Општине Житиште, зборник најбољих радова са овогодишњег књижевног конкурса „Банатско перо“, збирке песама, прича, романи, есеји. Дани српске културе у Темишвару трају од 1. до 30. новембра и чине је бројни културно-уметнички садржаји: играни и документарни филмови, изложбе слика, архивске грађе, концерти духовне музике, народних песама и игара, сајам књига, књижевне вечери, позоришне представе. Ова манифестација је прворазредни културни догађај у Темишвару.

 

ПРЕДСТАВЉЕН ЗБОРНИК "ВАТРА У ПУПОЉЦИМА"

У среду, 17. октобра 2018, у Библиотеци „Бранко Радичевић“ у Житишту представљен је зборник одабраних радова са 18. Књижевног конкурса „Банатско перо“, „Ватра у пупољцима“. О зборнику су говорили Виктор Шкорић и Аница Гарић, чланови жирија, Милана Рајић, рецензенткиња и Весна Ћук, директорка Библиотеке. Весна Ћук је поздравила присутне, захвалила се свим учесницима овогодишњег конкурса, ауторима одабраних и награђених радова је упутила честитке у име организатора, Библиотеке и Клуба књиге.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 23