Линкови
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас82
mod_vvisit_counterЈуче355
mod_vvisit_counterОве недеље82

РАДАКОВИЋУ ПРВО МЕСТО У ХРВАТСКОЈ

 

ЧАРОБНИ ДЕЧЈИ СВЕТ У ХЕТИНУ

У Дому културе у Хетину промовисана је књига песама под називом «Чаробни дечји свет» чијису аутори ученици основне школе у овом пограничном месту. Био је ово један од догађаја који су привукли изузетну пажњу грађана овог места. Двадесетак младих аутора, који су и полазници песничке радионице Библиотеке «Бранко Радичевић», на само себи својствен начин преточили су у стихове своје погледе, мишљења, али и сугестије и предлоге старијима како би могли да учине да свет заиста буде чаробан. Књигу песама уредила је директорка Културно-просветне заједнице Едит Сарка, рецензент је Немања Савић, а корице је урадила Кристина Балог. Књигу су издале Библиотека «Бранко Радичевић» и Културно-просветна заједница, а штампао ју је «Ситопринт» из Житишта. Излажење књиге помогли су такође и Општина Житиште, Месна заједница у Хетину, земљораднилчке задруге «Мркшићеви салаши» у Српском Итебеју и «Будућност» у Хетину. Погледајте видео:

 

ВИДЕО ПРИЛОГ

 

НАЈАВА - ПРЕТРЕСИ И ОСВЕТЉЕЊА

У четвртак 23. септембра од 19 часова у великој сали Библиотеке „Бранко Радичевић“ у Житишту одржаће се промоција  књиге Спасоја Граховца из Кикинде „Претреси и осветљења“. О књизи ће говорити песник из Сомбора Давид Дако Кецман, директорка библиотеке Весна Ћук и песници Немања Савић и Душан Милићев. Књига садржи књижевне приказе и есеје професора Граховца, као и књижевне приказе  других аутора о књигама Спасоја Граховца. У књизи је приказана и селективна библиографија професора Граховца, монографске публикације, серијске публикације, интервјуи, као и текстови из штампе о аутору. Књигу је издала житиштанска библиотека, а штампао „Ситопринт“.

 

ОТВОРЕНА БИБЛИОТЕКА У МЕЂИ

У Међи је захваљујући ангажовању директора Основне школе „Ђура Јакшић“ Жарку Денди и директору ЗЗ „Мркшићеви салаши“ Војиславу Мркшићу отворена библиотека, а у просторијама које је уступила ова фирма ће се налазити и одељење сеоске и школске библиотеке.  У овом тренутку оспособљене су две просторије, а ускоро ће бити реновирана још једна за читаоницу. У библиотеци ће радити учитељица Мануела Шаренац.

 

ЗАВРШЕН КОНКУРС "БАНАТСКО ПЕРО"

Прошле недеље истекао је рок за подношење радоава на конкурсу „Банатско перо“ Библиотеке и Клуба књиге „Бранко Радичевић“.  На овогодишњи конкурс, десети по реду, пристигао је 1391 рад од 153 аутора из свих крајева Србије, затим из Црне Горе, Хрватске, Републике Српске,и Немачке. У конкуренцији прича пристигло је 130 прилога, песама има 472, а афоризама 789. Чланови жирија преузели су све понуђене радове који су достављени под шифрама, а очекује се да ће до краја месеца утврдити чији радови ће ући у зборник који се штампа сваке године по завршетку рада жирија.

 

<< Почетак < Претходна 21 22 23 Следећа > Крај >>

Страна 22 од 23